قاعدگی پر درد 5 راه حل برای ان
قاعدگی پر درد چیست؟
قاعدگی پر درد یعنی درد بیش از حد در نواحی داخلی شکم هنگام بروز قاعدگی . پدیده درد در زمان قاعدگی چیز غیر معمولی نیست و اکثر خانم ها انرا تجربه میکنند.اما گاها ممکن است این درد به قدری زیاد شود که دیگر نمیتوان انرا تحمل کرد و فرد قادر به زندگی روزمره خود نیست.در این هنگام باید انرا جدی گرفت و حتما فکر چاره بود. در این مقاله به ارائه راه کار هایی ساده اما موثر برای حل مشکل خواهیم پرداخت.
این پدیده غالبا همراه با Period های ماهانه و همزمان باپروسه تخمک گذاری دیده میشود طبق دو عامل زمان پدیدار شدن و علل ایجاد ان، به 2 مدل اولیه و ثانویه دسته بندی شده است.
اگر سوالی در این زمینه دارید میتوانید از متخصصین خانم ما بپرسید! مشاورین ما از برترین های متخصص زنان در تهران هستند و به شما پاسخ میدهند !
021-220-804-74
(کلینیک زنان السا)
مدل اولیه
در مرحله اولیه که غالبا بین 19 تا 20 سالگی شروع میشود شش تا دوازده ماه پس از اولین پریود دردها آغاز میگردد . درصورتی که این دردها حدودا سه سال پس از اولین پریودا؛ اغاز شود یا اگر دیسمنوره با پروسه های بدون تخمکگذاری همراه باشد ، لازم است تا به سراغ دلایل ثانویه برویم.
غالبا درد 2 تا 3 ساعت پیش یا درزمان خونریزی پریودی اغاز شده و در بیشترین حالت 2 تا 3 روز به طول می انجامد. اکثر این درد غالبا منطقه پایین شکم یا ناف میباشد. دردها ممکن است به کمر و رانها نیز منتقل شوند. نشانه های دیگر این درد شامل موارد زیر است :
- حالت تهوع داشتن
- استفراغ کردن
- بی اشتهایی و عدم تمایل به غذا
- اسهال داشتن
- حس بی حالی در بدن
- سردرد های موضعی
مدل اولیه با بالا رفتن سن و سال و نیز زایمان طبیعی احتمال دارد حل شود. این مشکل در بانوان دارای مادرانی با مشکل مشابه بیشتر مشاهده میشود. در این مشکل پروستاگلاندینها تاثیر زیادی دارند که عمل انقباضات در رحم و سایر نشانه ها میگردند.
علل ثانویه
این مشکل غالبا پس از سن بیست سالگی ایجاد میشود البته میتواند هنگام اولین پریود ماهانه و در هر سن و سالی اغاز شود. درد غالبا بین پنج تا هشت روز ادامه مییابد. علل ثانویه در خانم ها دارای مشکلات لگنی مانند ( نابهجایی آستر رحم، نفوذ آستر رحم به ماهیچه، تودههای زیر مخاطی رحم، تنگی سرویکس، لگن ، چسبندگی لگنی و خون ریزی های غیر عادی) خود را نشان میدهد. برای این خانم ها بررسی های کامل بخش لگن و همچنین آزمایش های روتین، عکس برداری بخش رحم و بخش های مجاور ، سونوگرافی و سایر موارد احتمال دازد جهت تشخیص ضروری باشد.البته باید در نظر داشت با همه این موارد لزوما 100% تشخیص ها صحیح نیست و همیشه درصد کمی احتمال عدم تشخیص وجود دارد که در علم پزشکی طبیعی است.
علل
علل این مشکلات خیلی متنوع میباشد واما عمده این مشکلات به دلیل عفونت های زنانه میباشد، از علل دیگر میتواند به اختلالات هورمونی، استرس و سایر موارد اشاره نمود.
درمان
- ورزش و فعالیت های سبک میتواند کمک کند تا درد ها تسکین پیدا کند
- (غلات سبوس دار ، انواع حبوبات ، خوردن سبزی و میوه ها کاهش میزان مصرف نمک کاهش در مصرف کافئین و شکر)
- استراحت
- عدم استرس
- خواب کافی
- قرص های ضد التهاب که استروئیدی نباشند مانند مفنامیک اسید و ایبوپروفن میتواند درد هارا تسکین دهد
- استفاده ازقرصهای پیشگیری از بارداری با درصد استروژن پایین غالبا موارد مؤثر خواهد بود
- درمانهای گیاهی شامل دم کرده گل گاوزبان و سنبل طیب همراه با عسل در دوران قاعدگی و پرهیز از پرخوری در این دوران پیشنهاد میشود